fredag 23 maj 2008

Verb - den kontaktsökande skon

Nu tror jag att jag föregår Peter för en gångs skull, detta skulle nog passat honom att skriva om egentligen.
Skor är ju någonting vi måste ha och tidvis kan jag nog till och med känna lite mani och köpa på mig tre-fyra par på en gång. Dock är skor egentligen ingenting som utvecklats speciellt de sista tusen åren, men nu har man lyckats utveckla en datorstyrd sko. Den heter alltså Verb och den känner av vad du gör, springer du är dämpningen hård, går du är den mjukare, den ställer alltså hela tiden om sig för din maximala bekvämlighet. Naturligtvis kan den kopplas till datan så man kan justera inställningarna. Det jag dock tycker är häftigast är att skorna kan ta kontakt med andra Verb-skor i närheten. Om man knackar med tån i marken så skickas ditt visitkort över till berörd person, eller snarare berörd sko. Snacka om ett nytt sätt att flörta, men i och för sig det är ett extremt kostsamt sätt att få kontakt, det innebär att både man själv och"offret" ska hosta upp 4.700 kronor för ett par skor plus att det gäller ju att man har dem på sig vid rätt tillfälle också. Om du är intresserad att få veta mer om själva skon följd länken http://www.verbforshoe.com.

Mary Kay

Jag har en väninna som är hudvårdskonsulent hos Mary Kay och det måste jag säga hittills har varit en positiv upplevelse.
Jag var med på hennes första klass i september vilket innebar en ordentlig hudgenomgång som resulterade i rengöringskräm, underlagskräm och en foundation. Foundation som jag aldrig använt i hela mitt liv, men det är ju helt suveränt. Kompletterade, eller snarare Peter kompletterade i julklapp till mig, med en Time Wise Day and Night Solution, heltäckand skydd dag som natt.
Nu i maj var det dags för en SPA-kväll, vilket innebär speciell omvårdnad om våra stackars fötter. Alla hade vi med oss varsin balja och handduk. Det blev en start med rengöringskräm, skrubb och därefter en underbar kräm för fötterna, fast enligt namnet är det för händerna. I samma veva fick vi testa en duschkräm kombinerad med raklödder på vaderna (fast egentligen är den för hela kroppen) så även de fick en behandling och rakning inför solandet framöver. Avslutade med en skön kroppslotion som verkligen kändes underbar. Naturligtvis kunde jag inte låta bli utan köpte både fotvårdsprodukterna, den kombinerade duschkrämen, kroppslotionen och en ansiktskräm för utomhusbruk, vilket det kommer bli mycket av framöver.
Produkterna i Mary Kay är så otroligt dryga, den kräm jag köpte i september ersatte jag med en ny för två veckor sedan, så även om priset är lite mer än vad jag är van vid undrar jag om det inte i slutändan "lönar" sig då det är så varaktigt.

Konvalescenten Quinta

Igår lämnade jag som överenskommet in Quinta på Veterinärhuset kl 08.00 för operation. De skulle mycket riktigt ta bort båda de bakre juverna för säkerhetsskull då man inte riktigt kunde känna tumören som en enskild kula. Jag hämtade hem henne kl 16.00, då hade hon dessutom fått klorna klippta och öronen undersökta samt all tandsten var borttagen. Det var knappt att hon orkade vifta på yttersta delen av svansen när hon såg mig, med en stor tratt över huvudet, det var inte mycket med lilla grisen hon var väldigt trött och samtidigt gjorde det nog mycket ont och spände och drog så hon hade svårt att gå och framför allt att lägga sig. Man förstår det då man sett det stora snitt de gjort och detta trots att hon fick starka smärstillande tabletter. På natten låg hon sedan på min sida i sängen och gnydde, så småningom måste hon somnat och jag likaså för när jag vaknade i morse låg hon pressad mot mig som ett frimärke och snusade.
Det har inte blivit mycket till promenader eller matintag idag, det blev dock lite framsteg på kvällskvisten samtidigt som hon har börjat skälla vilket är ett sundhetstecken. Hon får smärstillande och inflammationshämmande medicin i 10 dagar framöver och den 3 juni ska stygnen tas bort. Tumören är skickad för analys och vi får bara hoppas att den inte var elakartad utan att allt blir som vanligt igen.
Du är fantastiskt snäll, tålig och duktig lilla Quinta och du ska veta att du har en husse som är så mån och orolig om dig.

söndag 18 maj 2008

Sommarrabatt

Vid sidan av hundgården, som för den delen aldrig används, har jag nu anlagt två sommarrabatter.
Tidigare hade jag planterat några förskrämda plantor, typ Pion, fingerborgsblomma och något annat och lagt sten runt omkring. Men det hade fullständigt förvildats och liknade ingenting.
På grund härav har jag nu lyckats anlägga ytterligare ett stenröse av all sten som blev över både ovan- och nerifrån jorden.

Nu har jag istället på denna plats anlagt två härliga rabatter med luktärter som slingrar uppför väggarna, krasse som också slingrar sig uppåt och därunder ringblommor i massor, blåklint och lövkojor. Om några dagar hoppas jag att jag ska se de första små skotten komma upp. Tanken är att vi ska kunna unna oss att plocka in rikligt med snittblommor under hela sommaren, det är ju så underbart.



Nu återstår bara att se om önskedrömmen införlivas.

fredag 16 maj 2008

Nu börjar nedräkningen

Idag har jag gjort min absolut sista hela arbetsdag på Proton och det måste jag säga känns väldigt skönt. Jag har nästan raderat ut mig själv, tömt Outlocken och Utforskaren, rensat ut/ur alla pärmar och skåp och har i stort sett lämnat över alla mina arbetsuppgifter till de som ska sköta det framöver.
Jag blev avtackad av Caretec och Lighting idag, och det på ett riktigt grundlurat sätt. Ulrika ringde och undrade om jag var stressad, hon skulle nämligen behöva lite hjälp med några hem-PC som skulle upp till oss. Jag lovade komma ner och hjälpa till trots arbetsbördan, så jag tog med mig "pirran" och gick. När jag anlände blev jag lite misstänksam, det var fel personer där och en märklig känsla infann sig. Min misstänksamhet infriades också då Jerry kom med en stor härlig skål full med jordgubbar, de doftade sagolikt, och tackade mig för min hjälpsamhet och alltid glada och positiva bemötande samt att de önskade mig lycka till. Det kändes verkligen härligt, jag blev jätteglad och det var en riktig kick för självförtroendet.
Jag kan intyga att "gubbarna" smakade lika gott som de doftade med lite vaniljglass och grädde.

tisdag 6 maj 2008

Operation Quinta

Idag var jag och Quinta på besök hos Veterinärhuset för jag hade känt en knöl under en av Quintas "tuttar". Och vis av erfarenhet vet jag ju att detta inte är något ställe hon gillar vilket märktes redan i bilen på väg dit, då hon gnydde och "skrek" oavbrutet hela resan, hon som annars älskar att åka bil. Veterinären konstaterade med en gång då hon kände på knölen att det var en juvertumör. Det är tydligen väldigt vanligt att tikar som kommer upp i 10-11 års åldern drabbas av detta, så många som 50%. Så det innebär att Quinta ska lämnas in för operation/borttag av tumören den 22 maj. Vi förutsätter att det ska gå bra!

Veterinärbesöket var dock inte slut för Quintas del med detta besked utan i och med det skulle det tas blodprov och röntgas. Och det kan jag lova att det var ingen lätt match, både jag och Quinta var helt slut efter besöket. I och med att hon är så stark i sina framtassar blir det stört omöjligt att hålla henne still, vilket gjorde att blodet sprutade över hela bordet och när hon skulle röntgas liggandes på rygg med tassarna spretandes åt de fyra väderstrecken och huvudet rakt upp så hade det varit både skönt och praktiskt att vara utrustad som bläckfisken med ett antal armar. Vi överlevde allihop men Quinta var uppenbarligen väldigt tagen, hon la sig tillrätta i bilen och somnade som en stock.
På bifogad länk finns en bra artikel om juvertumör: http://www.blixbo.se/newfiles/juvertum.

söndag 4 maj 2008

Valborg och fyra första dagars majhelg

Det har varit en helt fantastisk helg, det känns som jag varit ledig hur länge som helst. I förmiddags satt jag och solade och lite brunhet på ben och bröst har jag fått i alla fall. Jag har ju ägnat den mesta tiden i övrigt åt vårbruket naturligtvis. På framsidan fick jag till det sista med att få ner en lagerhägg med massor av stenar som accessoar utanför Rudolfs lägenhet. Jag har rensat och gjort i ordning den stora rabatten och tagit bort myntan som spridit sig som en utomjordning med stora underjordiska kanaler som jag slitit bort. Jag har fått ner min älskade julros tillsammans med föregående års och hoppas att de ska trivas tillsammans. Har planterat om lite grann och satt dit en ny bambu, och flyttat ihop en del växter till större grupper typ kantnepetan, dagliljorna, luktviolen, stäppsalvian och aklejan. Jag kompletterade med några nävor och en rosenmalva, ska plantera tre till men de var slut hos trädgårdsmästaren. På baksidan har vi fått till Rudolfs uteplats äntligen med några Grythyttan- stolar som han haft staplade på varann på balkongen, Peter kompletterade med ytterligare ett parasoll och i veckan ska jag försöka få fatt i ett vitt bord, vilket i sig verkar vara en omöjlighet, men skam den som ger sig.
I övrigt skulle vi spelat golf idag men Rudolf fick ont i knät och Peter i nacken så det blev inget med den saken. Vi satt ute och åt glass efter en middag på sparris med källarrökt skinka , hollandaissås och tyskt vitt spetläse vin, inte alls fel avslutning på denna härliga helg.