fredag 2 april 2010

Långfredag

Idag är det den långa fredagen, men jag vet inte om den känns så mycket längre än alla andra dagar, men det var väl annorlunda förr i tiden när man inte fick göra någonting en sådan här dag.
Vi har väl inte heller gjort så mycket mer än spelat 18 hål golf på Fancourt i Sydafrika på morgonen och på eftermiddagen visade jag Peter hur fint Naturum på Store Mosse blivit, han hade inte varit vid mossen sedan han gick i småskolan (och det var ju ett antal år sedan). Och då fanns definitivt inget Naturum.
Därefter åkte vi hem och jag hade lovat stå för maten och då blev det påskbuffé. Om jag får säga det själv blev den riktigt lyckad, delvis inspirerad av Bengt-Göran Kronstam i DN Söndag. Den bestod av Ägg Royale med löjrom, Orientalisk Räksallad smaksatt med rostade sesamfrön, gravad och rökt lax, två sorters sill, ugnsstekt sparris med rostade pinjenötter och parmesan samt därtill små kuvertbröd.
Tanken var att vi skulle äta katrinplommon- och valnötssuffle till dessert, men det gick ju inte utan vi fick festa på den till kaffet nu ikväll tillsammans med CSI i Miami.

Inga kommentarer: