söndag 25 april 2010

Kärt återseende


De kära hundsyskona Barco och Quinta ska förhoppningsvis få ses igen till Pingsthelgen efter 49 år. Sist de träffades var år 2003 och då var de 42 år gamla och nu är de alltså snart 91 år.
Lite knepigt när man tänker så här, nu har jag ju räknat krasst att det går sju hundår på ett människoår, jag vet att det inte är så jämnt av utan lite annorlunda deras förstå levnadsår, men hur som helst så har de inte setts på väldigt lång tid, mer än halva sin livstid.

När de träffades år 2003 var tanken att Barco skulle bo hos oss några veckor för att familjen skulle kunna allergisanera huset i Tyresö men så vart det inte alls. Quinta lyckades ställa om sig och började löpa efter någon vecka och då förstår ni vad som hände, de tänkte bilda familj och gjorde till och med det i skogen ovanför Bengtsbo. Men det satte matte stopp för med en abort dagen efter och Barco fick ta in på hotell. Så sedan dess har de inte träffats.

Och nu känns det ganska ofarligt - Barco är kastrera och Quintas livmoder är bortopererad - så det är ingen risk att de blir föräldrar på gamla dagar heller.
Men det ska bli väldigt kul att se glädjen hos dem när de ses.

Inga kommentarer: