fredag 30 april 2010

Det ena avlöser det andra

Det är härligt med naturen och att det man stoppar ner i den i slutet av året kommer upp som något helt annat i februari/mars/april.
Tänk att jag kommer aldrig ihåg vad jag hade för härliga skapande bilder och tankar med rabatterna i


september/oktober och vad jag i samband med det petade ner i jorden.
En fördel är ju att det varje vår blir en lika glad överraskning och det har det sannerligen blivit även i år/vår.

söndag 25 april 2010

Pesto på nässlor

Idag har jag gjort årets första plock av nässlor, det är verkligen härligt, ett riktigt vårtecken.
Oftast kokar vi nässelsoppa av den första skörden men i år gjorde jag en pesto istället, att använda till pasta och annat gott.
Receptet hittade jag hos Naturliga ting, följ länken http://naturligating.blogspot.com/, för övrigt en underbar blogg om man är intresserad av trädgård och vackra bilder. Men i stort består det av mixade förvällda nässlor, mald mandel, riven parmesan, vitlök, peppar, salt och olja.
Lätt som en plätt.

P.S. Kl 19.00 var det 16 grader varmt ute. D.S.

Kärt återseende


De kära hundsyskona Barco och Quinta ska förhoppningsvis få ses igen till Pingsthelgen efter 49 år. Sist de träffades var år 2003 och då var de 42 år gamla och nu är de alltså snart 91 år.
Lite knepigt när man tänker så här, nu har jag ju räknat krasst att det går sju hundår på ett människoår, jag vet att det inte är så jämnt av utan lite annorlunda deras förstå levnadsår, men hur som helst så har de inte setts på väldigt lång tid, mer än halva sin livstid.

När de träffades år 2003 var tanken att Barco skulle bo hos oss några veckor för att familjen skulle kunna allergisanera huset i Tyresö men så vart det inte alls. Quinta lyckades ställa om sig och började löpa efter någon vecka och då förstår ni vad som hände, de tänkte bilda familj och gjorde till och med det i skogen ovanför Bengtsbo. Men det satte matte stopp för med en abort dagen efter och Barco fick ta in på hotell. Så sedan dess har de inte träffats.

Och nu känns det ganska ofarligt - Barco är kastrera och Quintas livmoder är bortopererad - så det är ingen risk att de blir föräldrar på gamla dagar heller.
Men det ska bli väldigt kul att se glädjen hos dem när de ses.

lördag 24 april 2010

Årets första golfrunda

I eftermiddag efter min arbetsdag på Herrestad med tidig frukost, Schillerstövarklubbens årsmöte, Vägsamfällighetsmöte, möhippa som hade femkamp blev det dags för årets första riktiga golfrunda, visserligen bara 5 hål, men på riktiga greener. Och vilka greener, jättefina. Det var mycket si och så, svårt att se linjerna i puttningen, duffande, dålig timing i tillslagen, jobbigt i backen på 13:e, men vi får se det positiva i alltihop, nu kan det bara bli bättre.

lördag 10 april 2010

April - en varierande månad

Den här veckan har det varit riktigt aprilväder.
I onsdags var det ljuvligt och vi satt ute på trappan på Herrestad och drack gott kaffe och åt ostfrallor och idag var det istället så att Peter och jag under den nödvändiga promenaden med jämna mellanrum sa till varandra att Du får säga till när vi ska vända.
Jag har i alla fall i veckan hittat årets första Tussilago, hängt ut bomullsskjortor på tork och igår kväll efter att mörkret lagt sig hörde vi fåglarna hålla en underbar kvällskonsert.
Bilden får symbolisera en kvarleva av vinterns ansträngningar och att det nu vänt, vilket medför att i stort sett alla klarar sig på egen hand.

Var tror ni bilden är tagen?! Ni kan väl i alla fall gissa så kommer svaret så småningom här på bloggen.

måndag 5 april 2010

Annandag påsk

Nu har jag fullföljt min påsksvit i alla fall, vi får se om det blir ett långt uppehåll igen eller om jag rent av fått blodad tand att återigen dela med mig lite av min vardag till den som är intresserad.

Idag kom jag att tänka på en artikel jag läste för ett tag sedan, vilken jag tyckte var en smula intressant.

Det är nämligen så att det finns ett Darwinpris som årligen delas ut till den eller de som gjort mest för att förbättra den mänskliga genpoolen genom att avlägsna sig själva från den eller ofrivilligt lyckats sterilisera sig på ett utomordentligt klantigt eller idiotiskt sätt.

De som kvalificerade sig som vinnare år 2009 var två belgiska bankrånare som skulle göra ett olagligt uttag i en bankomat och lyckades med bedriften att spränga både bankomaten och sig själva i luften i en och samma smäll.
Andra pris gick till en karl i Florida som sittandes i en bilkö blev så kissnödig att han klev ur sin bil och hoppade över ett staket för att slå en drill utan att inse att han befann sig på en bro.
Trea kom en kvinna som i hällregn och trots översvämningsvarningar körde ner sin moped i en ravin där hon till och med höll på att drunkna. Efter att ha blivit räddad i sist stund av en polisman omkom hon när hon hoppade tillbaka i vattnet för att rädda mopeden.

För den som vill läsa om ännu fler klantskallar kan titta vidare här, http://www.darwinawards.com/


P.S.
Är det så att man bara skadat sig kan man faktiskt till och med få ett hedersomnämnande,
om skadan uppstod på ett tillräckligt spektakulärt sätt. Helt otroligt.
D.S.


söndag 4 april 2010

Påskdagen

Idag var tanken att vi, Eva, jag och Peter, skulle spela 9-hål i verkligheten på Värnamo GK, men vädret spelade oss lite spratt. Det var sol och minusgrader på förmiddagen och gick efter det över i moln och snöblandat regn, så vi på Björkhaga ägnade oss istället åt att spela på Kiawah Island Golf Resort, South Carolina i USA.
Om jag frågar övriga deltagare tror jag inte de vill referera dagens golfspel. Men hur som helst låg jag två under inför sista hålet och Peter ett under så det var lite spännande, men vi fick par båda två på 18:e så ni förstår vad det innebar.
Jag tror de hellre hade spelat på riktigt, men frågan är om jag hade det.. ? ...

lördag 3 april 2010

Påskafton

Idag har det blivit årets första golfrunda på Värnamo GK, 9-hål med Eva. Peter och Rudolf åkte med som åskådare till att börja med, men jag förstår dem att de redan efter tre hål åkte vidare på egen hand. Det var naturligtvis ingen höjdargolf, men det gav många goda skratt, gott om luft och solen värmde riktigt skönt på vissa hål, t ex på 5:an satt vi oss på bänken bakom tee och bara njöt i solen en stund. Något jag tycker är märkligt är att det var så lite medlemmar på banan, årets första riktigt fina dag då banan är öppen och alla i stort sett är lediga. Men vi är bara glada för att det var så få som tänkte som oss, alltid skönt att slippa trängseln så här i början.
Efter det blev det påskaftonseftermiddagsmiddag hos Eva och Rudolf; Anka med Rödkål och Rösti och ett gott rödvin.
Ikväll är det nog läge för att slappa i Gröningen, äta godis och titta på en bra film.

fredag 2 april 2010

Långfredag

Idag är det den långa fredagen, men jag vet inte om den känns så mycket längre än alla andra dagar, men det var väl annorlunda förr i tiden när man inte fick göra någonting en sådan här dag.
Vi har väl inte heller gjort så mycket mer än spelat 18 hål golf på Fancourt i Sydafrika på morgonen och på eftermiddagen visade jag Peter hur fint Naturum på Store Mosse blivit, han hade inte varit vid mossen sedan han gick i småskolan (och det var ju ett antal år sedan). Och då fanns definitivt inget Naturum.
Därefter åkte vi hem och jag hade lovat stå för maten och då blev det påskbuffé. Om jag får säga det själv blev den riktigt lyckad, delvis inspirerad av Bengt-Göran Kronstam i DN Söndag. Den bestod av Ägg Royale med löjrom, Orientalisk Räksallad smaksatt med rostade sesamfrön, gravad och rökt lax, två sorters sill, ugnsstekt sparris med rostade pinjenötter och parmesan samt därtill små kuvertbröd.
Tanken var att vi skulle äta katrinplommon- och valnötssuffle till dessert, men det gick ju inte utan vi fick festa på den till kaffet nu ikväll tillsammans med CSI i Miami.

torsdag 1 april 2010

Påskdags


Idag är det skärtorsdag och jag har varit ledig hela dagen.
Jobbade igår i stort sett från klockan 08.00 på morgonen till 24.00 på kvällen, med 2-timmars påskpyntande däremellan. Mycket blandad kompott med uppsättande av gardinstänger och liknande på förmiddagen och oplanerat 3-timmarsmöte med potentiell uppdragsgivare från lunch (då jag skulle varit ledig egentligen) och därefter hem och så på igen vid 18-tiden med 2-rättersmiddag till enormt trevliga och positiva kunder. Så det var helt OK.
Idag har det blivit mycket pysslande med påskris, påskliljor, påsktulpaner, påskpromenad med Eva, påsktest av golfbilen, påskfika, påskstädning därefter middag på röding med kantarellpotatis (vilket jag verkligen inte kan sätta påsk framför, däremot gudomlig).
Det har gått enormt fort sedan dess att vi hade höga snövallar runt husknuten och nu spirar krokus, vintergäck och snödroppar i rabatterna, och det är bara drygt två veckors skillnad. Det är otroligt. Hade någon slagit vad med mig för två veckor sedan om att snön skulle vara borta till påsk hade jag gladeligen antagit det vadet, för det trodde jag aldrig.
Härligt med sommartiden också, nu börjar det ju inte skymma förrän vid 20-tiden. Jag har sagt det förut, jag tycker vi ska ha sommartid året runt.
GLAD PÅSK!