tisdag 7 april 2009

Är det inte det andra så är det det tredje

Idag åkte jag ner med Quinta till Veterinärhuset för en undersökning, jag var lite orolig att hon hade fått livmoderinflammation. Och mycket riktigt det var precis vad hon fått, så det blev operation på stört, på stående fot kan man nästan säga. Det heter egentligen Pyometra och är en hormonell sjukdom, en sjukdom som återigen drabbar främst äldre tikar, precis som med juvertumören hon drabbades av förra året. 
Ofta upptäcker man symptom som nedsatt ork och matlust samt därefter ökad törst och så småningom flytningar. Men här var det omvänd ordning, jag upptäckte flytningarna och kanske lite ökad törst men någon nedsatt ork och matlust har jag inte upptäckt. Veterinären tyckte att hon verkade ovanligt pigg för sin ålder och det är ju alltid kul att höra, det är väl alla våra promenader på golfbanan och runt Lerdala som gör susen. I och med att hon i stort sett är lika pigg som vanligt trodde de också att operationen och rekreationen skulle gå bra. Det kändes bra att de trots det ändå tog sjukdomsbilden på så stort allvar att de opererade med en gång, vilket tyder på att det är en ganska allvarlig sjukdom.
Så nu blir det ett antal dagar med tratt för lilla fröken. Skönt att det är påsk och att vi är lediga allesammans, det gör det så mycket lättare med tillsynen.
Här är en länk som beskriver sjukdomen lite utförligare http://www.veth.se/article_detail.php?ID_article=31008.

Inga kommentarer: