fredag 10 april 2009

Inspiration inför sommaren


Här kommer redan sommarinspirationen från Lexington Collection, 
gå in och njut på länken 

tisdag 7 april 2009

Är det inte det andra så är det det tredje

Idag åkte jag ner med Quinta till Veterinärhuset för en undersökning, jag var lite orolig att hon hade fått livmoderinflammation. Och mycket riktigt det var precis vad hon fått, så det blev operation på stört, på stående fot kan man nästan säga. Det heter egentligen Pyometra och är en hormonell sjukdom, en sjukdom som återigen drabbar främst äldre tikar, precis som med juvertumören hon drabbades av förra året. 
Ofta upptäcker man symptom som nedsatt ork och matlust samt därefter ökad törst och så småningom flytningar. Men här var det omvänd ordning, jag upptäckte flytningarna och kanske lite ökad törst men någon nedsatt ork och matlust har jag inte upptäckt. Veterinären tyckte att hon verkade ovanligt pigg för sin ålder och det är ju alltid kul att höra, det är väl alla våra promenader på golfbanan och runt Lerdala som gör susen. I och med att hon i stort sett är lika pigg som vanligt trodde de också att operationen och rekreationen skulle gå bra. Det kändes bra att de trots det ändå tog sjukdomsbilden på så stort allvar att de opererade med en gång, vilket tyder på att det är en ganska allvarlig sjukdom.
Så nu blir det ett antal dagar med tratt för lilla fröken. Skönt att det är påsk och att vi är lediga allesammans, det gör det så mycket lättare med tillsynen.
Här är en länk som beskriver sjukdomen lite utförligare http://www.veth.se/article_detail.php?ID_article=31008.

fredag 3 april 2009

Ääääääääntligen

Äntligen får jag ägna mig åt det roligaste jag vet. Nämligen att jobba i trädgården och med allting runtomkring den. Det är tredje dagen med helt fantastiskt väder, sol och +15 grader. Igår var det lite blåsigt men det mojnade framåt eftermiddagen.
Rudolf, Quinta och jag gick årets första 9 hål i onsdags, inte för Rudolf naturligtvis, men för mig och Quinta var det debut.
Igår och idag på förmiddagen var det bortrensning av alla löv i rabatterna och av allt gammalt gräs i den vilda trädgården. 
Därefter var det dags att plocka ut, tvätta av och lägga ut dynor på alla utemöbler.  Så nyss kunde jag faktiskt sitta ute och läsa tidningen utan att bylsa på mig massor av kläder.
Ikväll blir det årets första grillning, vilket vi troligtvis inte är ensamma om, och det ser jag verkligen framemot. 

torsdag 2 april 2009

Anonyma Klubben

Hörde igårkväll om en klubb som heter Anonyma Klubben som jag absolut ska knyta an till.  Det finns ingen medlemsavgift och ingen hemsida man kan ansluta sig till utan det är helt upp till dig själv vad du tycker ska ingå. Gåvor utan tack - ingen går back.
Det kan t ex vara att jag när jag handlar betalar för en extra ros, glass, tidning, chokladkaka, bulle eller vad jag känner för och ber kassörskan ge den till den kund hon själv väljer ut och hälsar från Anonyma Klubben. Eller om någons p-avgift gått ut kan jag väl lägga i någon eller några kronor och hälsa från Anonyma Klubben. Något som händer någon gång i kassakön på ICA Kvantum är att det saknas en tia för en kund framför och då kan man ju rycka till undsättning med en guldpeng och hälsa från Anonyma Klubben.
Snacka om en liten uppoffring för att göra någon annan glad, det kan man ju helt enkelt inte tycka annat om än att det är en strålande idé. En gest som verkligen gör alla till vinnare; den som ger, den som får och i vissa fall även den som förmedlar gåvan.

onsdag 1 april 2009

Bokbindande är verkligen trollbindande

I förra veckan avslutades årets omgång av Bokbinderikursen. En kurs som jag nog gått på i alla fall fyra år tror jag. Och det är otroligt roligt och kreativt. De tidigare åren har jag mest ägnat mig att binda in gamla trasiga böcker och förvandla dem till en enklare form av franska band. 
Men den här sista terminen har varit extra kul då jag gett mig på en annan form av inbindning. Jag gjorde två böcker av vikta A3 ark som sytts ihop med band som spänns och klistras fast på utsidan av de klädda pärmarna. Detta kan ju göras i oändligt många varianter, det är bara fantasin som begränsar en. 
Den ena boken ska användas till att notera och skissa på våra olika projekt vi alltid har på gång och den andra ska nog bli en liten minnesbok med text, bilder och kort - kanske till någon som fyller år, vi får se.