söndag 21 september 2008

Årets sista Björkhaga-bukett

Detta blir nog årets sista plockade bukett tror jag. Men det är ju inte dåligt att i stort sett varje vecka ha kunnat plocka in buketter med blommor från egen skörd från början av sommaren ända till nu. Det har varit jättekul och till nästa år ska jag försöka utveckla odlandet med ytterligare sorter; t ex höstflox och framförallt ett antal olika dahlior.
Nu är det först dags för höstbestyret och förberedelser inför vintern bland annat för alla växter som ska få stå kvar ute i sina krukor. Började idag med lite rensning och plantering av sådant som måste ner i rabatterna för att överleva vintern, typ prydnadsgräs och några nävor som stått i krukor under sommaren.
I fredags eftermiddag satt jag lite vårlökar, man måste ju se framåt; blandade röd pelikantulpan med krokus och pärlhyacint.
Nu får vi njuta av en mysig "innehöst" och en stämningsfull decembermånad och sedan dröjer det inte så länge innan vintergäck och snödroppar tittar fram och kort därefter vaknar de första skotten i rabatterna till liv. Det ser vi fram emot.

Inga kommentarer: