lördag 13 september 2008

Ordning och reda

De här sista två veckorna har helt gått i ordning, rensning och redas fotspår. Man måste ju rensa ut emellanåt annars vet man ju inte vad man har och framförallt använder man ju det inte.
Började med att sortera bland alla inredningstidningar, vi hade helt enkelt ett 200-tal, det går ju inte att spara i all oändlighet, speciellt med tanke på att både Peter och jag gärna köper nya lite då och då, till slut tar de ju upp en hel bokhylla. Jag blir ofta besviken och tycker inte de lever upp till omslaget så därför har jag nu bara sparat favorittidningarna. Förhoppningsvis ger de två IKEA-kassarna med begagnade tidningar nästa ägare stor glädje.
Jag har sorterat och rensat ut min garderob vilket känns väldigt skönt. Fick ihop två stora svarta plastkassar till Erikshjälpen och dessutom en till Stomsjö. Massor med kläder, en del väskor, smycken, sjalar, skor, jackor osv byter därmed ägare.
Därefter blev det "kylrummets" tur, gamla konserverade svampburkar (från 1994) som läckt tillsammans med vanliga konserver där bestbefore-datumet gått ut slängdes.
Pannrummet var nästa på tur där diverse väskor sorterades ut och andra hängdes ordningsfullt upp på ditsatta krokar. Det blev väldigt överskådligt och bra plus att nu används allting.
Förrådet bakom TV-duken har också rensats ut på julsaker, gästsängar, lakan, täcken och några kuddar som fick nya tyger och därmed lyckades återanvändas.
Nästa steg är att spara det som är aktuellt och intressant i tidningen"i Form" som kan vara bra att ha som hjälpmedel i träningen och "Body for lifeandet".
Det är helt klart att tillfredsställelsen är väldigt stor efter en sådan rejäl rensning men det finns väl en viss risk att det snart är fullt igen.

Inga kommentarer: