tisdag 16 september 2008

Är det inte det ena så är det det andra

Som jag tidigare berättat hade Quinta en juvertumör som veterinären opererade bort här i våras. Med tanke på att risk fanns att den var elakartad opererades hela bakre delen av juvret bort. Och det visade sig också att det var en elak typ med risk för spridning. En positiv del var dock att den lokala lymfknutan var fri från tumörceller och det är ofta dit det först sprider sig.
Vi hade hur som helst bokat tid för återbesök idag för att undersöka så inga nya tumörer växt till sig och samtidigt skulle de även göra en hälsoundersökning av Quinta.
Inga nya tumörer gav sig till känna men däremot visade det sig att Quinta fått blåsljud på hjärtat, något som inte fanns i maj månad men som till och med hunnit bli måttligt på dessa fyra månader. Enligt veterinären inget att göra so far, men observerar vi att hon verkar väldigt trött och orkeslös samt får torrhosta ska vi höra av oss. Det kan då ha bildats vätska i lungorna,
s k lungödem, som man då medicinerar med bland annat vätskedrivande medel. Här kan man läsa ytterligare om blåsljud på hjärtat; http://www.veth.se/article_detail.php?ID_article=31032.
Så, livet är fullt av överraskningar.... men det är väl det som är livet vad jag förstår.

Inga kommentarer: