måndag 30 mars 2015

Dammsugning

Då var det dags för första dammsugningen sedan Kiri kom till familjen.
Sitter gärna på behörigt avstånd
Bekantskapen var väl inte direkt översvallande och hon verkade inte heller speciellt intresserad av nån framtida relation. Bättre hålla sig lite lagom avvaktande och snabbt springa förbi på behörigt avstånd, men att springa och gömma sig tror jag inte är något alternativ för Kiri - det är hon alldeles för nyfiken för.
Ikväll har hon varit som tokig i papperskorgen som står under skrivbordet i biblioteket så någon liten städådra vaknade väl till liv i lilla fröken under eftermiddagens begivenhet.

söndag 29 mars 2015

Tassdoppande

Idag har det regnat hela dagen så hittills har det bara blivit en promenad ner till Björkhaga Brygga för att kolla läget efter vinterns alla väderhärjningar.
Allt stod kvar och taket låg också kvar på det ligga huset så allt verkar frid och fröjd.

Den här gången har vi fått en äkta vattenhund för Kiri var otroligt snabb ut i vattnet så jag fick ta på henne kopplet för säkerhetsskull så hon inte fick för sig att simma ut en bit.
Det verkar lovande och hon kommer nog trivas utmärkt nere vid sjökanten.

lördag 28 mars 2015

Trädgårdspyssel

Det blev jättefint väder här i Småland idag så jag har ägnat dagen åt att rensa bort allt visset från förra året i trädgården och klippa ner lite buskar och sly. Man får ju akta sig så man inte tar bort för mycket då det fortfarande är risk både för järnnätter och snö.
Jag har i alla fall haft en hjälpsam liten valp med mig även om hon nog ställt till mer än hjälpt mig, men det har uppenbarligen varit kul med att bita och bära runt på alla gamla grenar.

Växterna som övervintrat i växthuset, det mesta är diverse pelargoner och örter såsom rosmarin, timjan, salvia, dragon, oregano och citronmeliss verkar frodas rejält, så snart är det dags för omplantering till krukor igen. Jag har satt lite sticklingar från pelargonerna och de verkar trivas de också.
Ska bli kul att plantera om och ut och lämna plats för årets nya tomat-, gurk- och aubergineplantor och någon ny utmaning. Förra året försökte jag mig på gojibär, för de är ju så nyttiga, men det blev bara en risig buske och inget mer.

I morgon får det bli lite träning med cykelvagnen igen och ett första besök på Björkhaga brygga med lite tassdoppande för lilla Kiri.

fredag 27 mars 2015

Besök hos Bruno

Idag var vi på Kratten hemma hos Bruno för första gången och busade runt i trädgården.
Hon la sig när kopplet var på
Kiri är verkligen en liten tuff och morsk fröken, hon var lite avvaktande så länge hon hade kopplet på sig men så fort jag släppte henne lös så slängde hon sig formligen på Bruno. Trots de vilda lekarna kom hon faktiskt när jag ropade på henne, vilket jag tyckte var fantastiskt, men jag kanske inte ska dra för förhastade slutsatser av det, det var nog en (eller flera) tillfällighet/er, hmm!
Bruno tyckte nog hon var lite jobbig till slut såg man när han lyfte på huvudet och gav henne en hopplös blick, vi fattade ju det men inte hon inte.
När jag till slut fick med henne för att gå Strandvägen hem så fick jag bära henne bitvis, och det protesterade hon ju inte emot, så hon var rejält trött efter aktiviteten och sov hela eftermiddagen och kvällen i stort sett, orkade inte ens äta.

onsdag 25 mars 2015

Kiris cykelvagn

I natt har Kiri varit jätteduktig igen och sovit hela natten utan vare sig kiss eller bajs, när hon märkte att jag vaknade vid 06.30 så kom hon och buffade och pussade mig för att göra mig uppmärksam på att hon ville ut och kissa, mycket bra! På dagarna har hon lärt sig att säga ifrån att hon vill gå ut, så det blir ett himla rännande, men naturligtvis ibland missförstår vi henne när hon går i sina cirklar, egentligen vill hon bara hitta en bra sovplats, men bättre en gång för mycket....

Idag har vi, trots det griska vädret, varit ute och testat att köra Kiri i sin cykelvagn. Peter cyklade iväg med vagn och hund till Bengtsbo-vägen, och det var väl inte helt utan protester. Kiri gnällde och försökte krafsa sig ur men så fort han stannade så lugnade hon ner sig och satt så snällt i vagnen. Vi släppte henne så hon fick springa lite fritt och sen in i vagnen igen och därefter vilda protester och så fort någon av oss satte oss på cykeln och körde iväg så gnällde hon.
Men trägen vinner, på't igen i morgon!
Jag är helt övertygad att detta kommer gå jättebra så småningom.

tisdag 24 mars 2015

Happy Puppy Day

Idag är det Happy Puppy Day så denna dag får vi väl tillägna lilla Kiri.




Idag har vi varit och fått vaccination mot valpsjuka och kennelhosta och det gick ju jättebra, hon charmade de flesta. Vikt 6,50 kg.
På eftermiddagen blev det vårpyssel med påskliljor i krukorna på framsidan och det traditionsenliga påskriset med ägg på porchen och lite ris med fjädrar vid källaringången. En helt underbar dag har det varit som avslutades med solande i uterummet för min del och Peter var ute och testade cykelkärran som Kiri ska åka i till golfbanan och till skogen när svampsäsongen börjar så småningom.

lördag 21 mars 2015

Välkomnande av Bruno


Välkomstkort från Bruno
Utav Bruno, som är en dansksvensk gårdshund och vars matte och husse är Elisabet och Peter, och allihop bor på Kratten, alldeles nästgårds, fick lilla Kiri denna välkomsthälsning igår.

De fick hälsa lite snabbt på varann igår och det gick bra så jag hoppas verkligen att de ska bli bästa kompisar i framtiden.

"Storebror" Bruno

fredag 20 mars 2015

Kiri kommer till familjen

Nu är väntan över och vi har äntligen hämtat hem vår nya ögonsten.
Kiri är född på nyårsdagen och kommer från Kennel Aquatass, precis som Quinta gjorde när vi fick henne 1997. Hon är helsvart och ser ut som en liten ulltuss.
Vad vi kan konstatera är att vi har fullständigt glömt bort den här tiden, när hunden är valp. Vi hämtade henne i onsdags och redan nu är vi  båda två helt utpumpade.
Det kliar uppenbarligen otroligt i tänderna, och vi kan bara konstatera att mycket som hon inte får bita på är i hennes höjd, typ sladdar, kontakter, stolsben, prylar i trappen, bordsben, lådor som är halvöppna i byråer, fötter, byxben, så det gäller att vara alert hela tiden.
Nattetid har det gått jättebra, jag och Kiri ligger i källaren där det är nära till att gå ut, hittills har hon faktiskt sagt till när hon vaknar så jag kan ta ut henne för lite kiss. Men visst några små svabbtag med skurtrasan har det allt blivit.
Livet verkar bestå av mycket sömn, mat 4 gånger per dag, mycket bus med leksakerna och det stora tuggbenet, bitande på koppel, byxben, lite kiss och bajs både ute och inne, lite vattendrickande då och då, utforskande av tomten med alla mullvadshögar som är extra intressanta, att sno tofflor och skor och naturligtvis hänga med både Peter och mig hela tiden vart vi går.
Små promenader på Quintas kisseväg har det blivit också, helt lagom längd, nu när man är så liten ska man ju inte promenera för mycket. Vilket har resulterat i att Peter tillverkat en liten golfkorg där Kiri ska sitta framöver när de ska ut och spela golf.
Detta känns jättebra och jag hoppas Kiri ska förnöja vårt liv många år framöver, välkommen i familjen !!!!