söndag 13 september 2009

Årliga kräftskivan

I fredags var det återigen dags för Kvinnliga Bokakademins årliga kräftskiva på skolan i Kristdala. I år deltog sju akademiledamöter, dock saknades Karin men vi förnam henne via servetterna med snapsvisor hon bidrog med. Det var gott om champagne, smörgåstårta, hemmagjord snaps, kräftor, hattar, vitt vin, haklappar, ostar, rabarberparfait, grådask och kaffeblask samt därtill visor och historier. Ullas klassiker "jag kan inte släcka ut ljuset" och "det är gratis" skrattar vi lika gott åt nu som första gången vi hörde dem för fyra år sedan.
I år fick vi sova i en av lektionssalarna, vilket var helt OK, kanske lika bra det, då slapp vi irra ut på vägarna för att ta oss till Stjärneberg mitt i natten.
På söndagen vaknade vi till liv vid morgontoaletten då det bara fanns kallvatten att svabba sig i. Därefter bjöds vi på en fantastisk frukost i Hökfors med bland annat lax och ål.
Efter detta var det dags för hemfärd och jag lyckades inte trycka in HEM på bilens GPS vilket innebar att vi fyra kvinnor lyckades ha olika uppfattning vid ett antal tillfällen om vilken väg vi skulle välja för att komma hem. Jag är fortfarande förundrad att vi kom hem och så tidigt. Men nu vet vi ju till nästa år hur vi ska köra! ..... eller?.

Inga kommentarer: