lördag 28 februari 2009

Nu hade jag återigen fel

 
för vilken gång i ordningen vet jag inte, men så här såg det ut i morse. 
Det är bara att konstatera att som väderguru kommer jag aldrig att kunna tjäna några pengar. 
Men hur som helst är det en fin dag idag i alla fall. 

fredag 27 februari 2009

Nu måste våren vara här i alla fall

 
Idag är det ett helt sagolikt väder, en sådan där dag då det borde vara straffbart att behöva sitta inne.
Så här såg det ut på golfbanan i eftermiddags, det är bara synd att det inte är ljud till bilderna också så ni kan höra fåglarnas sång.
I måndags när vi gick här var det fortfarande några som åkte skidor och pulka (på ena bilden är skidspåret precis bredvid greenflaggan men det syns inte riktig)  men får solen skina några dagar till så har nog golfspelarna tagit tillbaka sin golfbana från vintersportarna. 
Nu hoppas vi att det blir så här fint hela helgen.

söndag 22 februari 2009

Utforskandet av Macen fortsätter

Det här är ju verkligen inte helt lätt. Peter och jag har hållit på i stort sett hela dagen för att komma underfund med hur datorn fungerar i olika sammanhang. Vi skulle ladda ner iWork '09 och den har hållit på med det i fyra timmar utan att vi ser något resultat av saken. Men som tur är har vi en Executive Support som vi kan rådfråga, bara synd att ringa och störa honom och hans familj stup i kvarten, så vi försöker utforska en hel del själva och man säger ju att övning ger färdighet, men jag undrar egentligen hur mycket sanning det ligger i det uttrycket.
I allt detta "dateri" har vi alla fall gjort en liten utflykt under dagen och den gick till Café Herrestad, 
 http://www.cafeherrestad.se/news.php , för att äta semlor på deras Semlesöndag. Jättemysig miljö och väldigt goda semlor! Helt klart har vi instiftat en ny tradition i och med detta, men troligtvis kommer vi åka dit även vid andra tillfällen, såsom t ex har de en irländsk afton den 4 mars som låter lite spännande.
Men innan dess får vi försöka fokusera på att utforska Mac-världen.

lördag 21 februari 2009

En ny värld

I torsdags kom Peter hem med en Mac. Och det måste jag säga är som en helt ny värld som öppnar sig, kanske inte en verklig men i alla fall en virtuell värld. Det handlar lite grann om att tänka logiskt, om det är ett steg längre eller om det är ett kortare än vad Windowsvärlden handlar om, har jag inte klurat ut ännu. Men det som normalt är helt självklart blir här helt plötsligt väldigt besvärligt, men förmodligen är det precis tvärtom - jag (eller läs snarare Windows) har krånglat till det hittills. En sådan enkel sak som att "deleta" i Windowsvärlden är inte alls helt självklart längre. 
Men det är helt klart himla intressant. Troligtvis kommer jag att komma i en situation där Windows och Mac kommer att mötas och det blir fullständig blackout i hjärnan men det är väl sådana smällar man får ta för att lära sig något nytt.

torsdag 19 februari 2009

En trotjänare går i graven

Det är inte bara gamla bilföretag som eventuellt går i graven i dessa dagar utan även min gamla favoritskjorta som varit mig trogen i tio år. Skillnaden är väl den att jag inte tänker försöka hålla den vid liv med lite konstsömnad utan slänger den med en gång nu när den spruckit framtill. Den har varit med både på fritiden tillsammans med jeans och på jobbet tillsammans med en kavaj. Den har varit helt fantastisk och måste varit en toppenkvalitet då den i stort sett tvättats en gång varannan vecka under dessa 10 år, alltså ca 200 gånger. Hur många klädesplagg klarar det utan att naggas i kanterna.
Någon naturlig efterträdare finns inte för tillfället men rent omedvetet kommer någon att bli det, men jag skulle inte tro att den blir mig trogen lika länge.

lördag 14 februari 2009

Kvällsfoto

Jag tyckte det var en så vacker kväll så jag tänkte att jag skulle ta ett foto med stjärnorna mot sovrumsprofilen men det fungerade ju inte riktigt som jag tänkt mig. Det kräver nog att jag försöker lära mig hur kameran fungerar igen. Det här blev istället en bild hur välkomnande det ser ut när man kommer hem till oss och likaså är det en bild mot huset i kvällsljus men stjärnorna ville inte fastna på linsen tyvärr. Bättre lycka nästa gång. .....och förresten VÄLKOMMEN!

fredag 13 februari 2009

I morgon är det visserligen Alla hjärtans dag

och den här underbara buketten fick jag av Peter idag.
Men ingen av oss är ju någon firare av den dagen utan tycker den är kommersiell, till och med mer än Halloween, så jag tar detta mer som en hälsning till en härlig helg och en annalkande vår (fast det snöat hela veckan och det är ett perfekt sportlovsväder).
Till historien hör dessutom att jag bett honom köpa en bukett tulpaner.
Men grejen var att han kom hem med typ tre buketter.
Det är ju helt fantastiskt och väldigt vackert, eller hur?!!!!.

tisdag 10 februari 2009

Promenad en vanlig dag

Inga ord behövs väl till dessa bilder.
Det är ju helt uppenbart att det i alla fall är en av de promenerande (den andre står bakom kameran) som trivs med snön .

söndag 8 februari 2009

Vargavinter


Ikväll ser det ut så här när man tittar ut genom fönstret.
Det är bara ylandet från vargen som saknas.

Stilstudie

Eftersom det inte verkar bli så mycket gjort idag får det väl bli en liten lektion i foto och en stilstudie över vårt hem. I och med att vi köpte en liten Lumix digitalkamera som man kan stoppa i fickan blev det att jag/vi glömde bort att vi också har en riktigt "stor" digitalkamera på golvställ. Har lovat mig själv att jag ska försöka börja använda och lära mig den igen - speciellt för att vi har pratat om att till relaxen/gästrummet skaffa några förstorade fotografier från närmiljön, typ från sjön med bryggan och kanske hunden sittandes tittandes ut över nejderna eller liknande - vilket ju gör att det kan bli en riktig utmaning.

Och nu är det vinter

och skidan hon slinter, Ja se det snöar, Ja se det snöar, osv var en av melodierna som var med på Melodikrysset igår och det var även lika med vår verklighet när vi vaknade i morse.
Så jag var nog lite för optimistisk i mitt inlägg igår, det verkar som jag återigen får vänta en stund på vårens inträde.
Quinta tyckte detta var mysigt i alla fall, hon kom tillbaka efter promenaden med stora snö"kockor" runt benen och vit runt hela nosen och resten av kroppen, som om hon ätit semlor, efter att ha hoppat runt som en yster kalv i snön. Så det får kanske bli en skidtur runt golfbanan i eftermiddag i alla fall, som tur är har någon redan varit där och spårat såg jag.

lördag 7 februari 2009

Som gammal Sekreterare

Så här kan det gå om man är borta från yrket alltför länge.

Inspirationen rinner till igen

Nu börjar jag känna mig lite motiverad att fixa till och förnya lite hemmavid. Det är nog så att vårkänslorna börjar ge sig till känna igen plus att jag fick inspiration från ett utskick från Lexington och det är som vanligt - "Vill-ha-känslan" infinner sig på stört.
I början av veckan som är har det varit ett fantastiskt väder med sol och några minusgrader, men det har varit ett annat sorts ljus mot tidigare och jag inbillar mig att det är våren som är på ingång. Det var t o m så att jag kunde sitta utmed ena husväggen i lä och sola lite grann, visserligen med duntäckekappan på men ändå, vi är ju bara i början på februari.
I natt drömde jag om hur jag skulle gräva ut min ena rabatt och bland annat plantera dit rosorna som tidigare har stått i krukor och fixa till med lite stenar så man kan gå i rabatten, i alla fall när ogräset ska rensas och framför allt rosor ska plockas in.
Men detta är fortfarande bara drömmar upptäcker jag då jag tittar ut och ser att marken fortfarande är vit av snö efter torsdagens snöfall. Men snart kommer den nog i alla fall ............ , våren alltså!