söndag 25 januari 2009

Första vårtecknet

Idag möttes jag av det första vårtecknet och det är de första lökarna som tittar upp mellan löven i rabatten på framsidan. Jag hoppas de klarar sig nu även om det blir någon frostknäpp för det går väl inte att undvika eftersom det fortfarande bara är januari. Det är ju detta som är så underbart och ger en förhoppningar om att snart är den varma tiden här igen och det behövs ju verkligen nu när det är så grått och trist. Så tänk på att om några veckor kommer snödropparna lysa upp tillvaron, i alla fall en del av den.

söndag 18 januari 2009

Spår av julen

Det är inte bara granbarren som påminner en om att det var jul alldeles nyss. Även mina amaryllis som jag planterade i oktober ger sig fortfarande till känna. Det är tredje omgången med nya stänglar som är på gång nu där blommorna snart slår ut i blom. De är helt fantastiska.
Men nu får det bli en annan variant på sättet att njuta av dem - i form av glasvas med lite sten i botten. Lerkrukorna med mossa känns lite annodatsomal just nu.

lördag 17 januari 2009

Portugis flyttar in i Vita Huset?

Ska bli spännande och se om det blir en släkting till Quinta och Barco (visserligen avlägsen, men ändå) som får flytta in i Vita Huset eller om det istället blir en Labradoodle. En hundras jag aldrig hört talas om förut men förstår att det är en blandning av Labrador och Pudel, och den är ju helt bedårande söt som valp, eller hur?
Fortsättning följer.

fredag 9 januari 2009

Snabba vändningar

Nu kan man verkligen snacka om snabba kast i naturen. För två dagar sedan var det värsta vintervädret då skiddrottningen och skridskoprinsessan gav sig till känna och idag ser det ut så här. Den enda lilla snö som finns kvar är den gnutta vid mina fötter man ser på bilden till vänster. Quinta och jag tog vår dagliga promenad på golfbanan och det är riktigt så jag fick vårkänslor, tyvärr förmedlar inte bilderna riktigt den känslan. Funderar skarpt på att redan nu plocka bort och slänga ut julen och in med våren istället i form av tulpaner, primulor, lite vårgröna ljus och löpare. Det får nog bli så, även om julen är en mysig period så får den packas ner nu och plockas upp igen om 11 månader.

onsdag 7 januari 2009

Skiddrottningens betraktelser

Idag har det blivit årets första skidtur på golfbanan. Det var faktiskt bara en person som kört före mig och spårat vilket gjorde att det var väldigt bra förutsättningar då spåren fortfarande var så smala så skidorna precis fick plats. Det var tillräckligt ostadigt i alla fall. Jag förstår inte att det ska vara så svårt så mycket skidor som jag åkt i mitt liv. Men det är precis som att inte ha någonting under fotsulorna och vid den allra minsta baktunghet fladdrar skidorna samtidigt som hjärtat hoppar upp i halsgropen samtidigt som jag nästan står på öronen samtidigt som jag ser framför mig hur jag bryter benen i en 1-metersbacke, det är riktigt obehagligt. Men trots det var det riktigt härligt, -5 grader och strålande sol och bara jag på hela golfbanan.
Efter detta hem till huset där Peter hade gjort upp eld i öppna spisen, flyttat fram fåtölj och fotpall samt fixat kaffe med wienerbröd och vaniljhjärta. Mysigt!
För att skryta lite över mig själv och för att försvara intaget av kaffebrödet hade jag innan allt detta varit på gymet och kört stenhårt i en timme.

måndag 5 januari 2009

Kallt kallt kallt

Kylan fortsätter och idag är det knappt att vi vill sticka ut näsan, men det är väldigt vackert att sitta inne framför brasan och titta ut på den vackra naturen.
Idag är det även Trettondagsafton så nu är det dags för lite extra gott att äta igen.
Förrätt och efterrätt står jag för och Peter får fixa huvudrätt. Jag har lagt champagne på kylning och likaså en snaps till förrätten. Men innan dess blir det lite skönhetsvård, träning och bastubad.
Det som saknas är ett vinterbad men det hör till en av de saker vi ska fixa under 2009 (alltså att ordna till bastun nere vid sjön så vi vågar använda den utan att hela sjöhuset brinner ner).

lördag 3 januari 2009

Krattenborna på hal is

Nu har några av de bofasta på Kratten, eller mer specifikt två av invånarna i "New England-huset", införskaffat sig ett par långfärdsskridskor och varit ute på sin första tur. Det ser ju helt fantastiskt ut. Känner mig verkligen sugen att göra detsamma.
Jag kommer ihåg när jag var liten att vi emellanåt var ute och åkte skridskor vid havsbandet, mamma/pappa och deras vänner hade långfärdsskridskor och när jag var lite äldre (men inte så gammal som jag är nu) och bodde i Stockholm att kompisgäng på helgerna ibland startade vid Brunnsviken och skrillade norrut. Känslan som infinner sig i kroppen när isen sjunger och dånar på håll är helt obeskrivlig.
Nu är det ju visserligen väldigt sällan som det är så fint väder och så fin klar is som det var igår, men nog vore det kul att pröva på igen.

fredag 2 januari 2009

Träning 2009

Nu är det som sagt ett nytt år och detta år ska bli ett riktigt träningsår har jag sagt mig, jag började ju ganska hyfsat 2008 men nu ska jag verkligen lägga in ytterligare en växel.
Jag hade satt som mål i "Body for life" att jag skulle springa Göteborgs Varvet 2009 men det är dömt att misslyckas så det sätter jag in som ett delmål 2010.
Jag ska istället försöka leva efter "Body for Life"-filosofin på vardagarna både vad gäller mat och träning, för det passar mig väldigt bra och sen unna mig det goda på fredag och efterföljande helg. Och som bonus kunna unna mig något roligt träningspass på lördag eller söndag eftermiddag.
Intervallträningen i Body for Life är ju oerhört effektiv med överkroppsträning dag 1 och ½-timmes konditionsträning på bandet därefter, underkroppsträning dag 3 med konditionsträning och tillbaka till överkroppsträning dag 5 och därefter en riktig slappardag på lördagen och sedan tillbaka på måndagen igen med underkroppsträning med konditionsträning, osv, se vidare http://bodyforlife.com/exercise/weighttraining.asp. Så kan jag ju naturligtvis inte hålla på i all evighet utan det måste ju varieras med lite annan träning typ EasyLine, Spinning, Funktionell träning, Core och MLR och så småningom löpning.
Så därför har jag idag som första pass för detta år varit på Body Pump vilket är väldigt effektivt, känns speciellt i benen så här efteråt, men det är alltid svårt med utvärdering efter första gången.
Detta låter som ett nyårslöfte men det är det absolut inte, utan det har faktiskt redan under hösten blivit lite grann som en vana och ett gift, så det är bara att hoppas på att det håller i sig.
Här är återigen länken till Nordic Club för den som är intresserad: http://www.varnamo.nordicclub.se/.

torsdag 1 januari 2009

Skön julhelg

Nu i och med nyårsaftonsfirandet känns det som julhelgen på något sätt i alla fall är över, även om alla julsaker får vara kvar ett bra tag till.
Det har varit en lugn och skön helg med massor av "bara vara". Vi har lagt in glasmästar- och Lidösill, bakat vört- och stjälpuppbröd, julpysslat, klätt granen, ätit julmat, läst böcker, haft besök av Peter och Lisa och planerat Irlands-resan, promenerat, gjort kavalkad av all julmusik, bastat, sudokat, pysslat, matat fåglarna, förberett nyårsfest, tittat på filmer, spelat 6 hål enklubbsgolf, gjort pyttipanna och cordonbleu av julmatsresterna, ätit julchoklad och hemlagad fudge, njutit av fantastisk färskost, druckit snaps och goda viner samt Irländsk whisky, löst korsord, spelat TP, planterat julgrupper, tittat på TV till "mitt i natten".
Vi har säkert gjort massor av andra saker som jag inte kan komma på just nu men kontentan av alltihop är att det har varit väldigt avkopplande.

Årets första dag

Idag har det varit en helt fantastisk dag, hoppas detta är ett tecken på hur positivt hela detta år kommer att bli. Solen skiner och det är -4 grader, helt fenomenalt.
Många har till och med varit ute och åkt skridskor på Hindsen, så nu får det nog äntligen bli inköp av varsitt par långfärdsskridskor. Problemet är Quinta som inte gillar isen utan springer utmed strandkanten och lägger sig som Bambi om man försöker få med henne, och det ska vara en vattenhund (!!?).
Med tanke på uppdraget, förutsägelser om framtiden, som vi alla fick inför nyårsaftonsfirandet, blir mina slutsatser att vi verkar tänka positivt trots alla kriser i vår omvärld och det är ju inte svårt en dag som denna, eller hur?