tisdag 12 augusti 2008

Årets första kantarellskörd

och Kristin som är på besök igen för andra gången denna sommar. Hon är på väg ner till Lund och mellanlandade här hos oss i söndags eftermiddag, vilket som vanligt är jättemysigt. Peter fick dock bara träffa henne på söndagen då han skulle börja jobba igen efter fem veckors semester (synd om honom).
Kristin och jag förnöjde oss igår med att åka ner på stan för att förse oss med diverse nödvändigheter såsom att bunkra upp med toa- och hushållspapper för denna termin i Lund.
Idag har vi istället roat oss med diverse njutningar. Vi gick i förmiddags ner till sjön och badade och njöt av solen en stund och på hemvägen ramlade vi naturligtvis över en massa härliga kantareller som vi så småningom avnjöt smörstekta på en brödbit. Därefter pasta med lövbiffsrullader (inlindat purjolök, soltorkade tomater och gorgonzola) och till det gorgonzolasås. På kvällen gottade vi oss även med två filmer; the Holiday och Hours. Tyvärr såg vi dem i fel ordning, den roliga först och den allvarliga sist.
På eftermiddagen hann vi även med lite kroppsvård såsom fotvård, bruntoning av benen och
målning av hand- och fotnaglar i denna härliga kulör.
I morgon skjutsar jag nog Kristin till Lund, förstår inte annars hur hon ska få med sig allting på bussen; 36 toarullar och 24 hushållsrullar plus två gigantiska väskor. Jag måste ju erkänna att jag också är lite nyfiken att få se resultatet av sommarrenoveringen på Kristins korridor.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Enl. svamplagen §14 och fjärde momentet är det förbjudet att "förstplocka" matsvamp.
I detta fall när omfattningen är avsevärd kan det rubriceras som "grav förstplockning".

pkp

Lena Tillman sa...

Jag tycker det låter som att någon är lite, eller rent av gravt, avundsjuk.
pkl