tisdag 7 april 2015

Påsk med mycket bus

Jag var borta några dagar i början av påskhelgen så Peter var hemma med Kiri själv i tre dagar, och när jag kom hem i fredags märkte jag att nu behövde han helt klart bli avbytt.
Helt slut av allt utomhusarbete

Det hade minst sagt varit intensivt - jag vet inte om det beror på att jag (eller snarare en av oss i flocken) har varit borta och hon inte riktigt kopplar av därför. Peter hade klistrat för krukorna inomhus som hade lecakulor, satt upp alla pallar och papperskorgar på borden, alla skor, strumpor och tröjor på översta hyllorna överallt, haft en hund som skällt för allt som han inte riktigt kunde tyda om det var lek, mat eller kiss/bajs, så för säkerhets skull gick han ju ut med henne stup i kvarten och ändå full av bus och bit så fort de kom in igen.

I påsken har det ju varit jättefint väder vilket gjort att det blivit mycket utomhusaktivitet för oss människor, växthuset skulle göras i ordning, buskar klippas, nya trädgårdsmöbler sättas ihop och sättas ut och hela tiden har vi haft sällskap av en som vill hjälpa till.
Så beskedlig.......
Men det har ju återigen mest blivit bus med grävning av stora kratrar, grenbitning på vinbärsbuskarna, vältande av spannen med fönsterputsarvattnet, sno alla trasor, bita i alla verktyg inkl att äta upp tumstocken, sno in alla klippta grenar i det långa kopplet, osv osv, snart finns inget helt i detta huset, och våra händer och armar ser ut som vi blivit med katt och inte hund.

När vi kommit in på eftermiddagen har hon speedat upp sig helt otroligt och innan vi fattade att det var hunger det berodde på...., men den stackaren hade ju inte ätit sedan kl 7 på morgonen, så hon var ju helt utsvulten. Men trots detta känns det som hon växer med stormsteg. Peter hade ju köpt en korg han skulle ha på sin golfvagn nu första tiden innan hon kan gå så mycket, men den har hon redan växt ur.

Så vi vet att vi lever numera, inte en lugn stund, och framförallt inget lugnt pensionärsliv för den ena av oss !!!

Inga kommentarer: