lördag 25 juni 2011

Midsommar 2011

I år har vi återigen firat midsommar i goda vänners lag.
Dagen började med att flaggan hissades, därefter följde en foursome på Värnamo GK. Det blev en kamp över 15 hål i ömsom regnskurar, sol, blåst, kyla, och åskvärme, alltså en ganska typisk svensk sommar egentligen. Utan att vara förmäten så vann jag och Peter årets tävling.
Efter det lunch (kl 15.00) på Björkhaga 2 (!) hos Björn och Pia på andra sidan Hindsen. Hemlagad sill, skärgårdssill, färskpotatis, gräslök, gräddfil, ägg, sallad, hårt bröd, stark ost, och till det en Hof och en snaps i Bellmans snapsglas.
Därefter en mäktig midsommartårta à la 1986 gjord på mandelmassebottnar med en kräm smaksatt med vaniljsocker och apelsinsaft, toppad av jordgubbar med gelé av Grand Marnier. Mums filibabba och till det serverades vitt portvin från Portugal.

Sen blev det dags för en liten napp i den gröna fåtöljen en kort minut innan en snabbdusch och iväg på cyklarna till Kratten.

Där bjöds på massor av goda viner, diskussioner om fårhagar för 35.000 kronor, grillat lamm och en fantastisk efterrätt gjord på pannkakor av kokosmjölk med mango och glass. En efterrätt à la värsta gourmetkrogen!

Det blev en riktig heldag som fyllde på mina energidepåer så det räcker lång tid framöver, och som avslutades med att jag halade flaggan, framåt 2-tiden på midsommardagsmorgonen.

Inga kommentarer: