fredag 22 augusti 2008

Utveckling av miljömedvetandet

Igår kom Peter hem med ytterligare en medlem i familjen Reisenthel, en svart flaskväska, naturligtvis matchande tidigare Carrybag. Främst att användas vid inköp sisådär var 6:e vecka av nio flaskor valfri sort från Systembolaget. Kanon helt enkelt, skönt att slippa de små grå, lila och gröna påsarna man inte kan använda till någonting förutom att slänga.
Jag kan nog inte bärga mig utan den får nog invigas idag med några flaskor gott rödvin.
Följ bifogad länk till Reisenthel-familjen för att bli inspirerad, http://www.reisenthel-shop.de/. För vår del får vi se om vi framöver lyckas bli övertygade om att vi måste komplettera vårt tidigare väskinnehav med någon ny medlem för att ytterligare optimera vårt handlande - jag skulle tro att risken är ganska stor.

måndag 18 augusti 2008

Ett tecken på att sommaren är över

Igår var det ett sammandrag av alla Sommar-program som sänts under 2008 och det är väl tyvärr ett tecken på att sommaren snart är slut. Jag har i stort sett lyssnat på de flesta programmen denna sommar och oftast har de varit mycket bra. Det har varit väldigt skiftande ämnen som dryftats och jag har fått upp ögonen, eller snarare öronen, för en del för mig i alla fall helt okända personer. Det har pratats om Hollywood, självkänsla, offerroller, konfliktlösning, majs, riva hinder och bygga nytt, Jantelagen 2.0, hopp, känslor, lust, frihet, språket, spioneri, efterlängtad graviditet, åldersdiskriminering, mänskliga faktorn, stiftelser, livets mening, respekt, matrappning, kärleksutläggningar, Filippa Bark, dating, svårmod, livet, klimatsmarthet, klass 9A och livskvalitet.
Ja, ni märker själva vilken spridning det varit, vilket har varit jättekul att lyssna till. Nu ser vi fram emot nästa års sommartecken.

söndag 17 augusti 2008

Äntligen har det hänt

Efter alla års slit med golfen känner jag att det äntligen har hänt något med spelet och min inställning till golfen. Det är först nu efter 25 års (!) spelande som jag känner att det ramlat på plats, det är väl förmätet att säga så för det gör det aldrig för en sann golfare, ena dagen upp den andra ner. Med det är samma känsla som när slalomåkningen föll på plats, en vacker dag var det jag som behärskade skidor och backar inte tvärtom.
Vad är det man säger trägen vinner, det är ju tur att jag är en tålmodig själ annars hade jag aldrig fått uppleva detta. Nu ser jag med tillförsikt fram emot nästa runda.
Jag vet ju att jag inte kommer spela någon strålande golf bara så här men jag tycker äntligen att det är riktigt kul, och det är väl en av de viktigaste ingredienserna för att det ska kunna gå framåt. Så alla golfentusiaster som genom årens lopp försökt locka med mig - nu är jag äntligen redo - så förhoppningsvis kan ni förvänta er ett initiativ från min sida (hoppas bara att ni fortfarande är intresserade förstås).

tisdag 12 augusti 2008

Årets första kantarellskörd

och Kristin som är på besök igen för andra gången denna sommar. Hon är på väg ner till Lund och mellanlandade här hos oss i söndags eftermiddag, vilket som vanligt är jättemysigt. Peter fick dock bara träffa henne på söndagen då han skulle börja jobba igen efter fem veckors semester (synd om honom).
Kristin och jag förnöjde oss igår med att åka ner på stan för att förse oss med diverse nödvändigheter såsom att bunkra upp med toa- och hushållspapper för denna termin i Lund.
Idag har vi istället roat oss med diverse njutningar. Vi gick i förmiddags ner till sjön och badade och njöt av solen en stund och på hemvägen ramlade vi naturligtvis över en massa härliga kantareller som vi så småningom avnjöt smörstekta på en brödbit. Därefter pasta med lövbiffsrullader (inlindat purjolök, soltorkade tomater och gorgonzola) och till det gorgonzolasås. På kvällen gottade vi oss även med två filmer; the Holiday och Hours. Tyvärr såg vi dem i fel ordning, den roliga först och den allvarliga sist.
På eftermiddagen hann vi även med lite kroppsvård såsom fotvård, bruntoning av benen och
målning av hand- och fotnaglar i denna härliga kulör.
I morgon skjutsar jag nog Kristin till Lund, förstår inte annars hur hon ska få med sig allting på bussen; 36 toarullar och 24 hushållsrullar plus två gigantiska väskor. Jag måste ju erkänna att jag också är lite nyfiken att få se resultatet av sommarrenoveringen på Kristins korridor.