tisdag 26 juli 2011

Del ett av semestertripp 2011

I år har vi i stort sett varit borta hela min semester. Jag var nere hos pappa i Helsingborg i tre dagar och sen bar det iväg till Österlen i några dagar. Helt underbart! Jag har en väldig förkärlek till Österlen, kan inte förklara varför men det är bara en sådan känsla. Massor av loppisar (i år nästan för mycket), keramikbodar, trädgårdsbutiker, konstgallerier, gårdscaféer, hantverk, gårdsbutiker, färskfiskförsäljning, havsnära vägar, bra cykelstråk, utomhuskonserter och -arrangemang.
Vi bodde på ett fantastiskt ställe som heter Sköllen Gårdshotell, precis ovanför Brantevik, se mer på bifogad länk
www.skollengardshotell.se, har lovat mig själv att det ska bli tradition. Ägdes av ett par, Svante och Ingrid,väldigt personligt och hemtrevligt. De presenterade, helt opretentiöst men med en intressant historia, dagens meny och serverade därefter en trerättersmiddag med goda viner och en fantastisk avecvagn. Två regler fanns inför middagen; vi måste låta det ta tid samt att den som hade en mobil som ringde fick betala ett glas vin till övriga gäster i matsalen. Så det blev en väldigt trevlig kväll, alla var helt fokuserade på sin eller sina respektive runt bordet. Nåt som vi själva borde ta efter och införa hemma till Nyårssupén eller liknande.

På morgonen dagen efter var Svante och Ingrid där igen och serverade en riklig frukostbuffé (en liten passus - känner igen detta från Herrestad - jobba sen kväll och du är ändå där som gubben i lådan på morgonen därefter) Peter spelade golf med sin chef Christer och jag åkte runt i omgivningarna och gluttade och shoppade (bland annat cementansiktet på rostat rör), därefter en traditionsenlig lunch hemma hos familjen Cragnell i Vik.



söndag 17 juli 2011

Kaffetåren den bästa är

En studie i resterna av Peters kaffevanor en vanlig fredag när han jobbar hemma på Björkhaga.

onsdag 13 juli 2011

Sarkofagen år 2011

I år är sarkofagen verkligen full av liv.
Planterade i början av juni plocksallad, vanlig sallad och ruccolasallad, samt i andra facket mangold och massor av dill. Där finns sedan tidigare även gräslök, som växer som ogräs och som dessutom klarar sig år från år.
Nu ger detta verkligen rejäla skördar, vi tar in sallad morgon och kväll. Eftersom Peter dessutom tänker på vikten och jagar kilon och kolhydrater passar det just nu in perfekt i våra kvällsmåltider tillsammans med kött eller fisk i någon form.
Häromdagen gjorde han små dolmar av mangolden med kalvfärs i. Mums!