måndag 14 december 2009

Julmarknad i Hamburg

Förhoppningsvis har vi skapat en ny tradition i år och det är att åka och fira att snart är det jul tillsammans med Peter och Lisa.
I år, för första gången alltså, gick turen till Hamburg. Och det måste jag säga var ett mycket bra val, även om det blev lite för lite minisemester, vi åkte bil två dagar och var i Hamburg en dag. Lite fel när man tänker efter, så nästa år får det nog bli fyra dagar i alla fall, två dagar resa och två dagar njutning på plats.
Det var en perfekt julstad, massor av olika julmarknader; på Rådhusplatsen, i Hamnen och på Huvudgatan och dessutom alla affärer typ Karstadt, Alsterhaus och alla Affärspassager som var öppna från tidig morgon till sen kväll. Så den som inte hittar julklappar här lär inte hitta några hemma heller.
Vi hann naturligtvis även med att äta och första kvällen blev det lite havsinspirerad mat på Restaurang Schifferbörse (genuint tysk) och den andra kvällen varsina rejäla stekar på Block House, med uppstart båda dagarna på Paulaner med en pils och en klarer, förutom min Peter som beställde två alkolholfria öl, vilket gjorde att de kom ihåg oss dag två.
Det har varit tre jättemysiga dagar som fått mig att varva ner (sov till kl 9 varje morgon) vilket verkligen behövdes inför årets sista julbord som serveras denna vecka.

Inga kommentarer: