lördag 20 juni 2009

GLAD MIDSOMMAR


En lite annorlunda midsommarbukett samt
recept på en fantastisk
SILLPANNACOTTA

Till 8 pers:
3 gelatinblad
1 ask 5-minuterssill (420 gr)
2½ dl mellangrädde
½ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
3 msk senap
½ dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
3 dl gräddfil

1. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Låt sillen rinna av och grovhacka den.
3. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen.
4. Lyft upp gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter.
5. Låt det svalna och rör ner sill, salt, peppar, senap, dill, gräslök och sist gräddfil.
6. Häll smeten i 8 små skålar eller vida glas, ca 1 dl. Låt dem stelna i kylen till nästa dag.
7. Lägg en rädisa i varje pannacotta och servera ur formarna.

Inga kommentarer: