tisdag 16 december 2008

Julefröjd

I söndags lyckades Rolf och Rudolf bärga en riktigt fin julgran som nu ligger utanför och väntar på att få komma in för utsmyckning. Så nu börjar julen närma sig och det visar sig även på blomfronten.
Så här blev mina amaryllis jag planterade i mitten av oktober, den ena som dessutom blev lagom hög har slagit ut med tre klockor och den andra kommer nog lagom till julafton. Fint är det i alla fall.
Min fantastiska azalea i biblioteksfönstret är inte dålig den heller, men den vill ha en slurk vatten varje dag för att trivas.
Jag har redan klarat av en omgång av både tazetter och hyacinter och det lär väl bli dags för en tredje plantering precis innan jul.


Men det är ju som jag skrivit tidigare riktigt mysigt att få njuta av detta länge.

lördag 13 december 2008

Promenad i vintervädret

Idag fick Quinta och jag med oss Peter på en härlig långpromenad till Lerdala. Quinta var väldigt nöjd att få springa fritt och lukta på känt och okänt i Lerdalaskogen, något som är bland det bästa hon vet.
Peter och jag var nog också nöjda men mest över att få komma hem och dricka kaffe med god saffransbutterkaka. Kanongod men otroligt mäktig.
Efter det har det blivit vintertvagning med bastu, fotbad och hårinpackning.

fredag 12 december 2008

Julgranshämtning

I morse var Rolf här och hämtade Rudolf för att de skulle ge sig ut och plocka årets julgran.
Dessvärre snöar det så mycket så de hade svårt att komma till för att hugga en riktigt vacker Disney-gran men bättre jaktlycka nästa gång. Rudolf och Rolf brukar annars vara ena riktiga hejare på detta, eller det är väl snarare Rudolfs förtjänst, han vet precis vad jag anser att en vacker gran ska ha för form.
De har ju några dagar på sig då vi av tradition inte klär granen förrän kvällen innan julafton, samma kväll som även skinkan, köttbullarna och revbensspjällen görs.
Finns det något godare än en skiva av den nygriljerade skinkan på ett gott hårt bröd, med senap och därtill en snaps och en god öl på dan före dopparedan........ nej tror inte det, mumsfilibabba.
OBS! Bilden är från en tidigare jul.

tisdag 9 december 2008

Vinter

Ett av mina favoritprogram i Radio på sommaren är ju just Sommar. Därför ser jag fram emot att få lyssna på Vinter som sänds i julhelgen för första gången. Programmet kommer sändas varje eftermiddag i åtta dagar med start på Juldagen.
Vintervärdarna är i rätt ordning Jonas Gardell, Jan-Öjvind Swahn, Jenny och Susanna Kallur, Lamine Dieng, Marie Jungstedt, Henning Mankell, Lasse Åberg och Kerstin Ekman.
Det ska bli jättekul att höra på alla dessa personers olika berättelser, en del av dem är ju dessutom väldigt vältaliga, vilket inte gör det mindre intressant.

söndag 7 december 2008

Att jag inte tänkt på det förut......









...både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man ju ha begripit.

Det måste vara kvinnor som klarar av....
....att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,
runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.

fredag 5 december 2008

Julinspiration

Inga ord behövs.
Detta är ur Lexington Companys nyhetsbrev inför julen.
http://www.lexingtoncompany.com/v2/

torsdag 4 december 2008

Inte mycket med mig idag

Precis så här känner jag mig idag. Jag fick bilden av Peter i ett uppiggningsmail och den är så målande och söt.
Det är väl skönt att även som kvinna någon gång få känna sig lite ynklig.
Därför ska jag idag ägna mig åt att försöka läsa en bra bit i min senaste bok jag börjat på Shantaram, av Gregory David Robert. En riktigt bra bok som är en sann berättelse om honom själv och hans händelserika och tuffa liv som förrymd fånge i Bombay. Tjock är den också, 942 sidor, så den räcker ett bra tag. Bra att veta om inte förkylningen går över på stört.

Fortsatt Winter Wonderland

Det var inte som jag trodde i går kväll bara blötsnö kvar av allt snöandet utan det såg ut så här när jag gick upp i morse. Underbart!
Det värsta är att det skulle behöva skottas men jag har fått en riktig bondförkylning så det är inte att tänka på. Så Peter du vet vad du har att vänta när du kommer hem ikväll.

onsdag 3 december 2008

Winter Wonderland

Så här såg det ut när jag var ute på
kvällspromenad med Quinta för en
liten stund sedan.
Faktiskt så jag kände lite julstämning.

Spännande att se hur det ser ut i
morgon bitti för det var ganska blöt
snö tyvärr så det blir väl blask av
alltihop.
Sov gott tills dess.