söndag 14 juni 2015

Att dricka vatten

som en äkta Portugisisk Vattenhund, det har Kiri gjort idag för första gången.
Vattenhålet
Det är otroligt vad hon har växt, upplever henne redan som större än Quinta. I morgon ska vi till veterinären och kolla upp om antibiotikan har tagit kål på hennes urinvägsbakterier, så då får vi passa på att väga henne också. Hon väger nog 12-13 kg skulle jag tro.

Men först idag om solen fortsätter att skina så ska vi gå ner till bryggan och förhoppningsvis ta årets första dopp, för min del i alla fall, igår var det 15 grader i vattnet, BUURRRrrr.

tisdag 9 juni 2015

Länge sedan sist

Nu var det alldeles för länge sedan jag skrev någonting om vår lilla svarta ögonsten.

Det har ju hänt otroligt mycket på denna tid, Kiri har vuxit otroligt, har nästan slutat att bita folk i fötterna, har lärt sig att älska sin cykelvagn, gillar att åka bil, lärde sig snabbt som ögat att sitta och ligga i bilburen, ligger inte i sängen på natten, hon går numera på valpkurs med blandad framgång, vill hela tiden ha uppmärksamhet, älskar att leka med alla sina leksaker och helst inte ensam, har fått urinvägsinfektion som behandlats med antibiotika i två omgångar, har numera fästinghalsband, snor gärna tidningar och räkningar samt Lenas skor och Peters tröjor och gillar att bli jagad från rum till rum, är numera rumsren, gillar att hoppa på folk och hundar när hon ska hälsa, gillar att schamponeras och duschas, älskar att busa med torkhandduken både från dusch och promenad, gillar att dra ut pappret i toarullen runt hela huset, sitter gärna och tittar ut genom fönstret, skäller inte, älskar att bitas istället för att pussas när hon blir riktigt glad, gillar att gosa på morgonen då hon äntligen får hoppa upp i sängen.
Hon är en helt underbar hund - väldigt snabblärd för vissa saker och vi skrattar mycket åt alla hennes hyss men samtidigt kan hon fullständigt dra musten ur både matte och husse med all sin energi som aldrig verkar ta slut.

Idag har vi gått Lerdala runt som morgonpromenad och förhoppningsvis blir det likadant imorgon bitti nu när solen och värmen äntligen kommit.

Morgonstund har guld i mund